USKOK naredio istragu zbog prijetnji zastupnicima i navodne kupovine mandata

USKOK je policiji naložio provođenje izvida zbog moguće kupovine mandata, odnosno potencijalnih koruptivnih aktivnosti prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora, stoji na web stranici DORH-a.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je na temelju članka 206. Zakona o kaznenom postupku naložio policiji provođenje izvida, a slijedom saznanja iz medija u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnom kupovanju–trgovini mandatima, tj. mogućim koruptivnim aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora.

S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela; u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske; Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je dužno provjeriti izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe.

O rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena, navodi DORH.

izvor:index.hr

foto:udrugafranak

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.