Vatrogasac koji je svjedočio utapanju na Pećinama: ‘Bila je to kaotična situacija, vidio sam i čovjeka kako pluta u moru’

Tijekom tradicionalnog podnevnog novogodišnjeg kupanja na Pećinama, dvojica sudionika su preminula, dok su, prema neslužbenim informacijama, trećeg uspjeli reanimirati.

Dino Škamo, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, postaja Vežica, kazao je za Novi list da su uvjeti za spašavanje na Pećinama bili iznimno teški:

– Bila je to kaotična situacija, jedna tradicija se pretvorila u tragediju. Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane –rekao je

Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatiti”, kazao je Škamo. U spašavanju je sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.