Veliki požar u Metkoviću: ‘Ovo je isključivo ljudski faktor! Držimo sve pod kontrolom, nema opasnosti za kuće’Foto: Ilustracija

U Metkoviću je u večernjim satima buknuo veliki požar na području Smokvice na Glibuši.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković bore se s vatrenom stihijom, koja se zbog jakog vjetra brzo širi, piše dnevnik.hr

– To je požar ševara i trstine. Bura ga brzo širi. Neodgovorni pojedinci su to zapalili. U opasnosti su plastenici i poljoprivredna dobra, vinogradi. Kuće u ovom trenutku nisu ugrožene – kazao je zapovjednik JVP Metković Jure Pilj.

Branimo kuće, istaknuo je i dodao da je na teren izašlo dvadesetak vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

– Pepeo i dim nanosi na obiteljske kuće pa je nastala mala panika, no nema nikakve opasnosti za kuće. Držimo s našim snagama sve pod kontrolom i nema opasnosti za kuće – dodao je Pilj.

– Požar je izbio u popodnevnim satima. Ovo je isključivo ljudski faktor jer nama se to ciklički svake godine ponavlja u prva tri četiri mjeseca kad su jake bure. Na iste intervencije izlazimo godinama. Ja neću optužiti lovce, pravi lovci nisu sigurno, a jesu li krivolovci – to je već druga priča. Ljudski faktor je – to je 99 posto sigurno. Nije bilo udara groma, nema električnih instalacija”, zaključio je i dodao da vatrogasci ostaju na terenu dok se područje ne sanira.

– Zahvaljujući nasipu uspijevamo kontrolirati stanje i u određenom trenutku ćemo vatru sanirati do kraja. Nadamo se da će to biti u kraćem vremenskom roku – objasnio je Pilj.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.