Veliko srce Hrvatske: Gladnim učenicima belomanastirske škole osigurani topli obroci

Glas Slavonije objavio je u četvrtak članak o tome kako dio učenika OŠ dr. Franje Tuđmana u Belom Manastiru gladuje.

“Djeca su gladna i tu se nema što skrivati. Njihovim je roditeljima teško izdvajati stotinjak kuna mjesečno kada im je ‘socijala’ 500 kuna. Tome je tako i tu treba nešto promijeniti. Škola jednostavno ne može osigurati obroke jeftinije od pet kuna – rekao je jučer Damir Mendler, ravnatelj belomanastirske OŠ dr. Franje Tuđmana.

Prema njegovim riječima, djeca dolaze kod svojih nastavnika i mole hranu što je jednu od učiteljica navelo da, od početka školske godine, svom učeniku svakodnevno plaća topli obrok.

> Učiteljica iz Belog Manastira u suzama: Učenik me svaki dan pitao imam li što za jesti za njega

Obrat situacije: Firme i građani odmah reagirali

Na upit Indexa o mogućnostima putem kojih bi se djeci moglo osigurati obroke, bilo putem javnog poziva za prikupljanje hrane, bilo putem poziva na prikupljanje sredstava, ravnatelj Mendler danas je za Index rekao kako je tragična situacija riješena.

“Zasad smo pokrili svu djecu kojoj je nužna pomoć, priskočile su nam u pomoć firme i dobrostojeći građani kako bi se djeci osigurali obroci, tako da smo sada pokriveni. Nema potrebe da građani koji i sami imaju obitelji i djecu dalje odvajaju od svojih usta, riješili smo situaciju”, izjavio je.

“Htio bih se zahvaliti, eto otkada je stvar izašla u medije dobio sam preko 350 mailova, a telefon ne prestaje zvoniti”, dodaje ravnatelj.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.