VIDEO Dramatična snimka iz zraka otkrila stvarne razmjere poplave u Ninu

Screenshot/Facebook/Croliday

Nezapamćena poplava zadesila je jučer područje Zadarske županije, a razmjeri vodene stihije koja je potopila Nin prikazani su na snimci dronom koju je snimio Dalibor Lovrić.

Ispumpavanja diljem Zadarske županije trajala su cijelu noć, a jutros je na poplavljeno područje Nina stigla i vojna amfibija sa 12 pripadnika Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH, kao pomoć u obrani od poplava.

OSRH/MORH
OSRH/MORH

– Zbog obilne kiše koja je izazvala poplave na području Zadra i Zadarske županije na terenu je angažirano ukupno 108 vojnika s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima sa 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode kapaciteta 700 litara u minuti, temeljem usmenog naloga potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića – priopćeno je iz Ministarstva obrane.

U pripravnosti je i dodatnih 615 vojnika koji će, poručuju iz MORH-a, biti dodatno angažirani na poplavljenim područjima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.