VIDEO: ‘Hrvati pretjeruju, čovjek je htio pomaziti sredozemnu medvjedicu’

Dan nakon incidenta u pulskoj Gortanovoj uvali, gdje je makedonski državljanin priveden zbog uznemiravanja sredozemne medvjedice, većina makedonskih medija proziva svoje kolege iz Hrvatske za senzacionalizam. Na temelju videosnimke koja se tijekom dana pojavila na internetu, zaključuju da je 56-godišnjak zapravo htio pomaziti ugroženu životinju.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hLdEJr3M5Jw[/youtube]

Televizija Kanal 5 na svom portalu zaključuje da je iz videosnimke ‘jasno da je riječ o ljudskoj znatiželji oličenoj maženjem životinje’ i pita hrvatsku policiju hoće li se ispričati makedonskom državljaninu te mu nadoknaditi nanesenu materijalnu i nematerijalnu štetu. ‘Čak i sami Hrvati časno su kritizirali svoje medije i policiju zbog ove nepotrebne hajke protiv Makedonca’, dodaje Kanal 5.

Portal Brif svoj osvrt na događaj donosi pod naslovom ‘Hrvati malo slagali: Makedonac ne udara medvjedicu, protjeran je zbog nereguliranog boravka’. Ističu da je državljanin Makedonije platio kaznu od 1500 kuna za dodirivanje sredozemne medvjedice te da taj prekršaj nije imao veze s protjerivanjem. Slične osvrte donosi i niz drugih portala koji su proteklih dana intenzivno izvještavali o lošim iskustvima Makedonaca na ljetovanjima, osobito u Grčkoj.

Nešto kritičniji prema Makedoncu su na portalu Plusinfo, koji izvještava da se ‘na snimci jasno vidi da Makedonac, unatoč upozorenjima ljudi na plaži, prilazi sredozemnoj medvjedici i dodiruje je’. Portal podsjeća da se na svim plažama na području Pule nalazi upozorenje da sredozemnu medvjedicu nije dozvoljeno uznemiravati.

Podsjetimo, policija je jučer priopćila da je makedonski državljanin ‘nekoliko puta udario’ sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je u more. Kažnjen je s 1500 kuna, a kazna za uznemiravanje sredozemne medvjedice inače iznosi od sedam do 30 tisuća kuna. Također je utvrđeno da je 56-godišnjak nezakonito boravio u Hrvatskoj, zbog čega je protjeran na pet godina.

IZVOR: TPORTAL.HR

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.