VIDEO Incident na Kajtazijevoj presici: ‘Zekanović je pokazao da je on cigan, a mi smo Romi’

Na konferenciji za medije koju je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi sazvao kako bi predstavio protivljenje međimurskih Roma prosvjedu ‘Želim normalan život’, došlo je do incidenta kad je zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović upao na kraj obraćanja pripadnika romske zajednice novinarima.

U Međimurju je najavljen prosvjed pod nazivom ‘Želim normalan život’ koji bi se trebao održati 1. lipnja 2019. na središnjem trgu u Čakovcu. Iako na plakatima piše ‘među Romima ima i dobrih ljudi’, zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović upao je na presicu i rekao da prosvjed nije usmjeren protiv Roma.

Veljko Kajtazi podsjetio ga je da ovo nije prvi put da ga je i nedavno uvrijedio kad mu je rekao da mu nedostaje kišobran. ‘Lažeš’, vikao je Zekanović.

Zekanović je nastavio vikati i dobacivati i rekao da nije u redu što kritiziraju čakovečki prosvjed, a sami organiziraju protuprosvjed koji se, rekao je, održava u isto vrijeme na istom mjestu. No oni su ga demantirali.

– Kajtazi, ti si lagao znači da si lažljivac – rekao je Zekanović.

– Ja ti neću reći da lažeš jer sam pristojniji od tebe, ali ne govoriš istinu i uljepšavaš istinu. Ja sam fini Rom i neću to reći – odgovorio mu je Kajtazi.

Više je puta pozvao Zekanovića da ne proziva Rome, a zaključio je da na taj način skuplja političke bodove. ‘

– Izbori su tek za godinu i pol dana – poručio je Zekanoviću zastupnik Roma.

Nakon što su mu pripadnici romske zajednice odgovorili kako se njihovo okupljanje ne događa u isto vrijeme kada i prosvjed, Zekanović se okrenuo i otišao.

– Pitao je zašto se bunimo. Čim je na plakatu da i među Romima postoje dobri ljudi, pa što smo mi, zašto nas se konstantno izdvaja? Da je pisalo na plakatu da se prosvjed organizira zbog pojedinaca koji rade nemir mi bi šutjeli. Po meni je Zekanović pokazao da je on cigan, a mi smo Romi – izjavila je nakon incidenta predsjednica Saveza Roma Hrvatske Suzana Krčmar.

(Video: Patrik Macek/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.