VIDEO: Kulturnjaci iz Hrvatske i regije podržali kandidaturu Pule za Europsku prijestolnicu kulture

Grad Pula je s Istarskom županijom ušao u samo finale natjecanja za izbor hrvatskog nositelja prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine s temom “Demilitarizacija! – Od tvrđave do foruma“. Mnoga poznata lica iz Hrvatske i regije podržala su pulsku kandidaturu, a među njima su se našli i Otokar Levaj, Dalibor Matanić, Emir Hadžihafizbegović, Judita Franković, Vojislav Brajović i mnogi drugi. Zašto smatraju da Pula zaslužuje titulu prijestolnice kulture možete pogledati u videu.

Do 24. ožujka, kada se očekuje Odluka o pobjedniku ovog natjecanja Pula će ugostiti Europsko stručno neovisno ocjenjivačko povjerenstvo te usmeno predstaviti svoju kandidaturu pred Povjerenstvom u Zagrebu.

Grad Pula je nedavno pokrenuo i akciju prikupljanja fotografija, pisama, sjećanja i svjedočanstava bivših vojnika koji su mjesece provodili na pulskom Muzilu, sv. Katarini ili na području neke bivše vojarne kako bi potkraj 2016. godine održali spektakularnu izložbu „I ja sam bio u vojsci u Puli“. Kako sudjelovati u akciji možete provjeriti na http://www.pula2020.eu/novosti/veliki-demilitarizacijski-projekt-i-ja-sam-bio-u-vojsci-u-puli/.

Izvor: Regional express

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.