VIDEO: Milanović najavio smjenu Šegona; U SDP-u unutarstranački ratovi?

Premijer Zoran Milanović u intervjuu za Dnevnik Nove TV najavio je smjenu Branka Šegona, pomoćnika ministra financija Slavka Linića!

-Sad kada se prašina slegla, kada su se svi izgalamili, reći ću što mislim. Taj gospodin koji uživa povjerenje svog ministra, više neće biti pomoćnik ministra’ –  rekao je Milanović. Dodao je da je dva tjedna čekao očitovanje, koje nije dobio. ‘Sad je gotovo’ – poručio je Milanović.

Milanović tvrdi da nije želio postupati u slučaju Šegon dok se, kako kaže, prašina nije smirila. Poslao je i poruku političkim protivnicima, kazavši da nije želio reagirati na galamu ‘običnih probisvijeta’ i ‘ljudi koji nemaju moralno pravo o tome govoriti’ – piše Index.hr.

-Radi se o čovjeku koji je iskoristio svoju poziciju da pomogne sebi na javnom mjestu. Ne kriminalno, ne vjerujem da je tu bilo nezakonja niti elemenata kaznenog djela. To je jedan od mnogih diskrecijskih kredita. Ali stvar je u političkim principima – rekao je Milanović, kazavši da su standardi ove Vlade dosta visoki.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tYsxNLCd6cA[/youtube]

Na pitanje znači li to da je Šegon od ovog trena smijenjen, Milanović odgovara:

-Taj čovjek je smjenjen onoga trena kada Vlada o tome donese odluku. To može biti sutra ili za tjedan dana. Ali pomoćnik više neće biti. Ministar to mora provesti’.

Milanoviću je postavljeno i pitanje ima li ministar financija Linić i dalje njegovu podršku. Kazao je da je Linić u dosadašnje dvije godine obavio težak dio posla, zajedno s ljudima s kojima je radio. U tome je, kaže Milanović, imao njegovu podršku.

Izvor: HRT/Index.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.