VIDEO: Oglašen crveni alarm: Snažno nevrijeme praćeno tučom pogodilo Hrvatsku

Snažno nevrijeme praćeno tučom pogodilo je jutros Hrvatsku. Snažan vjetar lomio je grane stabala, a obilna kiša koja jutros ne prestaje padati iznova je neke od prometnica pretvorila u “rijeke”.

Obilna kiša stvorila je i ovog puta probleme u prometu: “Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova i velike količine vode na kolniku treba voziti vrlo oprezno”, izvijestio je jutros HAK.

U Zagrebu na terenu vatrogasci

U Zagrebu i okolici prolom oblaka počeo je jutros oko 6.30 sati, a pola sata kasnije isto se dogodilo i na karlovačkom području. Javna vatrogasna postrojba i 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zagreba od 07:00 sati odradili su preko 40 intervencija. Većina intervencija se odnosi na ispumpavanje vode, a bilo je i intervencija uklanjanja stabala te prometna nezgoda.

Ispumpavanje vode vrši se na području Novog Zagreba u naselju Botinec, zatim na području gradske četvrti Trnje i na području Sesveta u naselju Sesvetski Kraljevec.

Vjetar u Karlovcu rušio stabla i nosio krovove

Kako javlja KAportal, tuča je u Karlovcu počela padati 5 minuta prije sedam sati i mnoge one koji su upravo bili na putu do posla natjerala da se sklone s ceste. Brojni vozači stali su ispod nadvožnjaka na Rakovcu koji se u tih desetak minuta i poprilično napunio vodom. Sad je prohodan, ali prolazi se kroz desetak centimetara vode.

14 intervencija jutros je imala Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca, a trenutno su četiri ekipe na terenu. Brojne prometnice su još pod vodom.

“Imali smo 14 dojava za intervenciju, od ispumpavanja vode, oštećenih krovova na kućama, drveća na prometnicama ili električnim vodovima, jedno vozilo u vodi, a za sada imamo jedno ispumpavanje vode u podvožnjaku u Ilovcu i područje Banski Kovačevac, Prkosa, gdje je prema nekim informacijama oštećeno 50-ak krovova, a drveće na prometnicama je uklonjeno” rekao je za MS zamjenik zapovjednika Robert Hranilović.

U Općini Lasinja i dijelovima Grada Karlovca pijavica je nosila crijepove i krovove, te je oštetila oko pedeset kuća, doznaje se od pročelnika karlovačkog ŽC 112 Martina Barića.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7NG7UdOBi0k[/youtube]

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

IZVOR/FOTO: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.