VIDEO: PETAR BARANOVIĆ JUČER KOLEGAMA OČITAO BUKVICU: ‘Danas mi je najteži dan u saboru’

Zastupnik Petar Baranović koji je u Saboru govorio u ime Kluba zastupnika DC-a, Novog vala i Narodne stranke – reformista nije bio sretan zbog izgleda jučerašnje rasprave tijekom koje su se, među ostalim, posvađali Milorad Pupovac i Dujomir Marasović koji su se posvađali oko položaja srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

‘U naravi je parlamentarne demokracije da se o svakoj političkoj inicijativi, otvorenom pitanju, zakonskom prijedlogu debatira u parlamentima, u Hrvatskoj u Hrvatskom saboru. Međutim, ne mogu, a da u uvodu svog izlaganja ne iskažem dojmove koje osjećam danas u ovoj sabornici’, započeo je svoje izlaganje.

‘Osjećam se izuzetno tužno i na kraju mandata pomalo posramljeno jer slušajući intonaciju današnje debate, pojedine verbalne duele, sve ono što se spominjalo, iznosilo u kontekstu ovog zakona u nekim trenucima su mi ispred očiju iskakale slike meni poznatih obitelji koje imaju loš socijalni status ili koje imaju člana obitelji hendikepiranog, s posebnim potrebama, slike obitelji koje se nikad ne smiju punim osmijehom i promislio sam da na kraju ovog mandata kao zastupnik imam jednu dužnost, a to je da apeliram na sve dosadašnje, sadašnje i buduće zastupnike da konačno razinu rasprava, ljudskog, humanog, odgovornog, političkog u ovoj kući dovedemo na razinu takvu da nam narod više ne daje ocjenu 1,78 i slično’, rekao je i nastavio.

‘Postoje zakoni koji su takve teme i takve naravi da zaslužuju poštovanje ako ne radi nas samih, a ono radi onih na koje se odnose. Sve je danas izlazilo – i osobne netrepeljivosti i stari računi, usduio bih se reći netrepeljivosti koje izlaze uopće izvan granica prihvatljivog ljudskog. BDP, hidrocentrale, investicije, stotine milijuna duga, optuživali su oni koji su dužili prije one koji duže danas i vrlo vjerojatno ćemo u nekim narednim raspravama u istom modelu i po istoj maniri optuživat one koji će zbog svih naših promašaja i nedostatka kriterija u hrvatskoj politici zaduživat ovaj narod i ubuduće. Danas mi je najteži dan u Hrvatskom saboru‘, poručio je Baranović, a njegovo cijelo izlaganje pogledajte ovdje.

izvor: dnevnik.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.