Prve izbjeglice ilegalno ušle u Tovarnik

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili izbjeglice iz Preševa prema granici Mađarske i Srbije od sinoć se preusmjeravaju na Šid i granicu s Hrvatskom. Prvi autobus jutros oko 6 sati stigao je do Šida otkud su izbjeglice krenule pješice ka Hrvatskoj.

U Šid je jutros oko 6 sati stigao autobus s oko 50 izbjeglica, koji su potom krenuli pješice prema Tovarniku. Radi se većinom o ženama i djeci.

Prije dolaska do granice skrenuli su u polje kako bi pokušali ilegalno prijeći granicu.

Kako iz Tovarnika javlja reporterka N1, nekoliko izbjeglica prešlo je granicu preko kukuruzišta i stigli su u Tovarnik.

Reporterka N1 iz Tovarnika je jutros izvijestila da nije primjetan veći broj izbjeglica, ali da je nešto prije 7 sati u Tovarnik ušla manja grupa izbjeglica, među kojima su žene, muškarci i djeca. Razlog zbog kojeg izbjeglice u Hrvatsku ulaze ilegalno vjerojatno se krije u tome da žele izbjeći registraciju.

U Tovarniku je spreman županijski stožer za zaštitu i spašavanje, a spremne su i ekipe Crvenog križa. Čekaju dolazak izbjeglica.

‘Hungary – problem, Croatia – no problem’

Kako je jučer javila reporterka N1 iz Preševa, na autobusima u kojima se prevoze izbjeglice piše “Šid” i “Hrvatska”. Do promjene rute prijevoza migranata došlo je nakon jučerašnjeg zatvaranja graničnih prijelaza između Srbije i Mađarske, zbog čega je stotine migranata ostalo “zarobljeno” u pograničnom područuju.

Izbjeglice su zbunjene događanjem jer prvi put čuju za rutu, ali polako ulaze u autobuse i kreću. Od Preševa do Šida autobusom se putuje najmanje šest sati.

Reporterka je javila reporterka N1, grupa prijevoznika organizirala se kako bi prevezli izbjeglice. Deseci autobusa su krenuli na put. Izbjeglicama prijevoz naplaćuju između 25 i 35 eura.

TEKST I FOTOGRAFIJE: N1 televizija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.