VIDOVIĆ NA HRVATSKOM RADIJU: Zahtjevi branitelja su lista želja Djedu Mrazu

“MINISTAR Matić obmanjuje javnost. Riječ je o radnom materijalu, ne o prijedlogu zakona”, izjavio je Đuro Glogoški u emisiji “U mreži prvog” Hrvatskog radija koja se bavila zahtjevima šatordžija.

“Neću govoriti o konkretnim zahtjevima, radi se o radnom materijalu. Hrvatski branitelji razumiju situaciju u hrvatskom društvu i sigurno neće inzistirati na nečem neostvarivom”, kazao je Glogoški.

Član saborskog Odbora za ratne veterane Franko Vidović kazao je kako mu taj nacrt izgleda “kao lista želja Djedu Mrazu”.

“Jedna od tih želja je i naknada 3.000 kn dok se branitelj ne zaposli. Kako ćete na taj način izdvojiti jednu kategoriju ljudi? Kako zaštititi branitelja da ne ostane bez posla, ako bi zbog toga trebalo pet mladih ljudi otići? Prema meni, potpuno nerealno”, izjavio je Vidović.

Glogoški nije želio odgovoriti koliko bi doista stajali braniteljski zahtjevi, a na pitanje je li prosvjed u Savskoj zaista borba za materijalna prava Glogoški je odgovorio: “To isključivo ovisi o gledištu”. Dodao je i da će, kada završe materijal, ekonomski stručnjaci procijeniti koliko bi stajali zahtjevi.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.