Vidović o ukidanju Ministarstva branitelja: ‘Vladajući nisu sposobni naći ministra u svojim redovima’

Unutar vladajuće koalicije razmišlja se o ukidanju Ministarstva branitelja i prebacivanja obaveza iz tog resora u Ministarstvo obrane, saznao je jučer RTL neslužbeno, a o istoj toj temi su se danas brojni oglasili. Među njima je i saborski zastupnik Franko Vidović koji je ostavio komentar na društvenoj mreži koji prenosimo u cijelosti:

‘Prije ukidanja Ministarstva branitelja potrebno je donijeti novi, odnosno osuvremeniti postojeći Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, dignuti ga na razinu organskog zakona, dovršiti EU projekte koji su pokrenuti kao npr. Veteranski centri, riješiti financiranje ustanova koje su pod ministarstvom i tek tad krenuti u ozbiljnu raspravu o ukidanju ministarstva. Pri tom svjetska iskustva su različita, dok SAD ima ministarstvo za veteranske poslove, Britanija i Francuska imaju upravu za veteranske poslove pri ministarstvu obrane. U svakom slučaju država se mora brinuti za veterane, i to ne samo za ljude koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, već i za one koji se vraćaju iz raznih misija NATO-a u kojima i Hrvatska sudjeluje. Sad nam je i okvir i sadržaj puno širi i sve okolnosti treba uzeti u obzir.
Nisam za ukidanje ministarstva na vrat na nos jer vladajući nisu sposobni naći ministra u svojim redovima! Takvo neodgovorno postupanje bi se odrazilo na cijelu braniteljsku populaciju!’ 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.