Vidović protiv uvođenja vojnog roka: Predsjednica je bila u Americi i donijela novi hir

Arhiva

Franko Vidović, saborski zastupnik i predsjednik šibenske Gradske organizacije SDP-a, danas je u ime Kluba zastupnika u Saboru istaknuo kako je stranka protiv uvođenja vojnog roka.

– Predsjednica je bila u Americi i donijela novi hir. Vratiti se s putovanja i plasirati takvu ideju u medije bez ikakve rasprave jest kontraproduktivno. Ministar Krstičević je rekao da bi ti mladi ljudi pomagali tijekom ugroza. Kakvih ugroza tijekom ljeta? Kako mislite da se vojni rok služi u sezoni u kojoj nam fali radne snage? 2008. godine ukinuli smo tu uredbu, da bi je 2017. ponovno uveli. To je neodgovorno, neozbiljno i populistički, a nemamo ni resursa za to. Od te se ideje hitno treba odustati, poručio je Vidović.

Saborska sjednica je, spomenimo, i danas počela stankom koju je zatražilo nekoliko klubova zastupnika, ponajviše zbog najave ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.