VINSKA OMOTNICA: Otvoren natječaj za sufinanciranje promidžbe

Novi natječaj iz Vinske omotnice za sufinanciranje promidžbe na tržištima trećih zemalja – prijave do 31. prosinca.

U sklopu ‘Vinske omotnice’ – bespovratnih sredstava EU kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara kroz mjere restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama 131/15 novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja.

NA KOGA SE ODNOSI?

Korisnici ove mjere su proizvođači vina, fizičke ili pravne osobe, upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika Državnog proračuna) te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina).

Dozvoljena ulaganja unutar mjere su objavljivanje reklama u medijima trećih zemalja (tisak, televizija, radio, internet), ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja u Hrvatsku, promociju imidža Hrvatske, promotivne prodaje, ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja, ulaganja u sudjelovanje na sajmovima i drugim događanjima na tržištima trećih zemalja te ulaganje u provođenje istraživanja tržišta trećih zemalja. Detaljan popis prihvatljivih aktivnosti i troškova za mjeru Promidžba naveden je u Prilog I Natječaja. Razina potpore iznosi do 80 posto od ukupno prihvatljivih troškova, unutar čega se udio od 50 posto prihvatljivih troškova odnosi na sredstva EU, a udio od 30 posto od ukupno prihvatljivih troškova na sredstva državne potpore hrvatskog proračuna Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200 tisuća eura.

Do sad je nakon 5 natječaja za mjeru Promidžbe ugovoreno 20 projekta s iznosom potpore od 6,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje prijava na novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja traje do 31. prosinca 2015. godine. Detaljne upute za podnošenje prijava s popisom obrazaca dostupne su u uputama za korisnike ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.