Vjetrovit i ružan vikend u Dalmaciji

Jučerašnji dan donio je hladno i pretežno oblačno vrijeme Dalmaciji.

JADRAN:

Petak će biti umjereno do znatno oblačan. Tijekom dana kiša će biti češća na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji, ali se kasno navečer očekuje novo jače naoblačenje sa zapada s kišom, ponegdje na moru i grmljavinom. Puhat će umjereno do pojačano jugo, na Kvarneru prolazno i lebić, a jugo će naglo jačati navečer, kada će imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje u zaobalju do 15°C na otocima.

Subota će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije u prvom dijelu dana u Dalmaciji, povremeno uz kišu, a mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Danju posvuda više suha i sunčana vremena. Navečer sa zapada novo jače naoblačenje s kišom. Već u noći jugo će okrenuti na lebić koji će do jutra ponegdje u Dalmaciji biti jak s vrlo jakim do olujnim udarima. Danju će lebić posvuda okretati na umjeren pulenat i postupno slabiti. Navečer novo jačanje juga. Minimalne jutarnje temperature znatno više u odnosu na petak i bit će u zaobalju od 3 ponegdje u zaobalju do 13°C na otocima južne Dalmacije. Najviše dnevne temperature od 10 do 16°C.

Nedjelja će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, osobito na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno do jako jugo, oštro i lebić. Bit će toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 18°C.

Nestabilno i još vjetrovitije bit će početkom sljedećeg tjedna.

IZVOR: Crometeo.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.