Vozio je 1000 kilometara da bi pomogao tati sa šestero djece

Tata, vidi koliko smo igračaka dobili! Sve je to naše!, uzbuđeno su kazali Kristina (4), Ivan (5) i Katarina (8), troje od šestero djece samohranog oca Ivana Marinića (34) iz Žminja, kojem je supruga Željka (28) iznenada preminula.

Čim je tragična priča o samohranom ocu heroju objavljena u 24sata, Denis Bionda (35), koji živi u njemačkom Bruchsal-Helmsheimu, ni trenutka nije dvojio. Sjeo je u svoj kombi i cijelu noć vozio kako bi toj obitelji dovezao pun kombi hrane, odjeće, higijenskih potrepština, igračaka za djecu… Vozio je oko 1000 kilometara, i to 13 sati bez prekida.

– Njegova tragedija me jako dirnula i doslovce u sekundi sam odlučio pomoći. U tome su mi pomogli moja obitelj, koja također živi u Njemačkoj, te prijatelj. Za kratko vrijeme već je kombi bio napunjen. Malo smo umorni od puta, ali su nas osmijesi predivne dječice dirnuli do suza – rekao je Bionda, koji se na taj daleki put zaputio sa šogorom. Ni ne znajući hoće li naći Ivana kod kuće, krenuli su iz Njemačke “na prepad”. Na vratima ih je dočekao iznenađeni Ivan, koji nije mogao vjerovati da je njegova priča došla čak do Njemačke.

– Ovo mi je sve kao u nekom filmu. Uzbuđen sam, šokiran i puno vam hvala na svemu. Ostao sam bez riječi jer sam vidio koliko divnih ljudi ima koji nam žele pomoći – rekao je skromni tata Ivan dok mu je Denis davao 1000 kuna pomoći. Mariju (9) smo zatekli kako leži na kauču jer ima temperaturu, a kako nam je tata Ivan kazao, Matej i Željka u Bjelovaru su kod bake.

– Vidi, tata, dobio sam pilu i alat, kacigu, naočale… – uzbuđeno je Ivan tati pokazivao dar. Sramežljivoj Kristini najviše se svidjela velika didaktička glazbena igračka, a Katarina je presretna što je dobila ploču za pisanje i Playstation. Iz Njemačke su u Žminj dovezli i dječja kolica, hranilicu, dječji krevet, pelene, odjeću za djecu… Sve je to pažljivo složeno u kutije.

– Ovo nije prvi put da pomažem. Svake godine barem jednoj obitelj iz Slavonije dovezem pun kombi svega jer to želim i mogu – rekao je Bionda, koji je obećao tati Ivanu da će potaknuti i druge prijatelje koji žive u Njemačkoj da se organiziraju te pomognu njemu i dječici.

izvor:24sata

foto: rovinj fm

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.