Vraća li se Jadranka Kosor u HDZ?

Neslužbena informacija o povratku Jadranke Kosor i Drage Prgometa koja je nedavno neformalnim kanalima plasirana iz HDZ-a naišla je na opće odobravanje i odmah protumačena kao jedan od poteza kojim se novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ograđuje od politike svoga prethodnika Tomislava Karamarka i gradi novi, zdraviji HDZ.

Poziv za vraćanje J. Kosor u HDZ smatrao se neupitnim jer ga vode ljudi koji su od nje dobili članske iskaznice (a dala ih je Andreju Plenkoviću i Davoru Božinoviću) i visoke pozicije poput Davora Ive Stiera.

S namjerom da saznamo kako ide realizacija povratka, je li izvjesnije vraćanje članske iskaznice ili da se nađe na listi HDZ-a kao neovisna zastupnica, obratili smo se J. Kosor. No, rekla je da ni s kim iz novog vodstva HDZ-a nije razgovarala niti joj se itko obratio. Obraćaju joj se, kaže, obični članovi stranke i izražavaju zadovoljstvo njenim povratkom, a ona im mora objašnjavati da nitko s njom o tome nije razgovarao.

– Ovo je prilično neugodna situacija i smatram da bi minimum poštovanja prema javnosti, ali i prema meni, bio da se u HDZ-u javno kaže da me nisu kontaktirali i da im to u ovome času nije u planu – kaže bivša predsjednica HDZ-a.

Davor Stier, budući politički tajnik HDZ-a, jučer je na pitanje o suradnji s J. Kosor odgovorio da s njom nije bilo kontakata.

izvor:jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.