Vratio se Klepetan – uranio svojoj Malenoj u Brodski Varoš

arhiva

Najpoznatiji svjetski rodan, zvan Klepetan, vratio se u ponedjeljak oko 18 sati kući u Brodski Varoš nakon šestomjesečnog zimovanja u Južnoafričkoj Republici i preletjelih 13,5 tisuća kilometara. S kartom u jednom smjeru.

– Neblaka mu, sve je poludjelo! I ljudi, i priroda i životinje – gunđa Stjepan Vokić, nekadašnji domar varoške Osnovne škole i čovjek koji skrbi o planetarno poznatom paru roda Malenoj i Klepetanu. I dok Malena svake jeseni ostaje u Varošu, jer zbog slomljenog krila kojeg su lovci propucali prije 22 godine, Klepetan slijedeći zov prirode s mladima odlazi u JAR te se svakoga proljeća vraća kući, napominje Jutarnji.hr.

– Uvijek je do sada najranije dolazio 24. ožujka, a znao je zakasniti i po tjedan dana. Sve je ovisilo o vremenskim prilikama. Nemam pojma zbog čega je sada kući došao tjedan dana ranije – čudi se Stjepan kojeg je Klepetan zatekao pomalo nespremnog.

– Sunca mu, pa ujutro moram ranom zorom na ribnjake i kanale lovit ribu jer se nisam nadao da će doći. Jesam li siguran da je to Klepetan? Ma daj, ne lupaj – obrecne se.

– Pa koja bi roda odmah došla na kantu s ribom? Taj mangup je naučio da ga Stipa gosti i poji – priča Stipa uzbuđen Klepetanovim dolaskom.

Nije ovoga puta imao vremena za tjeskobu i strahovanje hoće li se Klepetan vratiti sretno kući jer na putu dugom 13,5 tisuća kilometara vrebaju svakakve opasnosti. Jednostavno ga je iznenadio, pojeo ribu iz kante, odletio Malenoj u gnijezdo i legao. Nije bilo uobičajenog maženja i paženja. Čini se da je zadnju rutu puta „vozio“ ubrzano nastojeći prije mraka stići do Malene.

A seks neka pričeka jutro. Važno je da je stigao sretno kući. A ove večeri dvorištem varoške škole odjekuje samo radosno klepetanje kljuna rode Malene. Umorni Klepetan nema snage ni za to.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.