ZAKON NA ŠTETU TRGOVACA: Veliko ljetno sniženje u jeku, a gužvi nigdje!

Novi zakon koji 10. kolovoz određuje kao početak sezonskog ljetnog sniženjanije išao na ruku trgovcima. Naime, iako su cijene rušili, gužvi nigdje nema.

Ljetno sezonsko sniženje je itekako uzelo maha u svim prodavaonicama, međutim gužvi nema. Kupci su očito na godišnjim odmorima. Nezadovoljni trgovci smatraju da je datum početka predviđen zakonom, a to je najranije 10. kolovoza, loše određen. Prema njihovom mišljenju ljetno sezonsko sniženje trebalo bi početi itekako ranije.

“Smatramo da bi taj termin trebao biti puno ranije, jer bi se roba prodala u puno većoj količini i bili bi zadovoljniji i mi i kupci”, prokomentirala je za HRT Ana Ećimović,voditeljica prodaje u trgovini Centra. Preinaka dosadašnjeg zakona u praksi se pokazala itekako manjkavom.

Prilagoditi kupcima i zemljama u regiji

 

“Pogotovo zato što su paralelno zakonski dopuštene kratkotrajne akcije. Dakle trgovac je u trenutku kada mu se učinilo zgodnim ili nije imao dobru prodaju krenuo u akciju. Sve ono bolje nije ni dočekalo sniženje, on je to već prodao na kratkotrajnim akcijama”, prokomentirala je Erika Popović, predsjednica Potrošačke udruge Plavi val.

U Sloveniji primjerice sezonske rasprodaje počinju i mjesec dana ranije, drugog ponedjeljka u srpnju. I kod nas je lani je sezonsko sniženje počelo u srpnju. Kako će biti nakon dorade zakona u rujnu još nije poznato, međutim u Hrvatskoj gospodarskoj komori tvrde da će se novi zakon više uskladiti s potrebama kupaca i praksom zemalja u regiji, javlja HRT.

IZVOR: HRT/Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.