Zatražen opoziv Davora Bernardića, Zlatko Komadina pristao biti v.d.?

Opoziv Davora Bernardića upravo je zatražen na sjednici Glavnog odbora koja je u tijeku. Kako neslužbeno doznajemo, njegov opoziv i zahtjev da stranku na godinu dana preuzme Zlatko Komadina kao vršitelj dužnosti zatražila je Jasenka Auguštan – Pentek. Sam Komadina je navodno pristao biti vršitelj dužnosti predsjednika stranke, javlja Večernji list.

Iz Predsjedništva SDP-a dolaze neslužbene informacije da je 10 članova za pokretanje opoziva. Najnovije informacije govore da Bero odbija sazvati sjednicu predsjedništva, zbog čega nikakva formalna odluka još nije donesena. Na toj sjednici su po svemu sudeći planirali dalje nagovarati Bernardića da podnese ostavku. Zahtjev za opozv Bernardića je dogovor dvije struje unutar SDP-a koje su obje bile za to da Bernardić ode, ali se sve do sada nisu se mogle dogovoriti na koji način da se to izvede.

Večernji list neslužbeno doznaje da je predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić protiv toga da se zahtjev uvrsti u dnevni red, međutim otvorio je o tome raspravu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.