Zbog epilepsije ne može dobiti posao godinama, a od djece taji da prosi na ulici

Ilustracija

Osječani su ovih dana ispred jedne od trgovina njemačkog trgovačkog lanca mješovite robe mogli primijetiti muškarca, ne starijeg od 40 godina, kako s natpisom da moli za pomoć stoji pokraj ulaza u trgovinu. Natpisom, koji je objesio preko prsa, poručuje ‘Pomozite mi da othranim svoje dvoje djece.’

Glas Slavonije ponudio mu je objaviti priču o tome kako bi došlo do što većeg broja ljudi, no on je to odbio.

– Imam kćer koja ide u peti razred osnovne škole i sina koji ide u prvi srednje. Još od 2009. sam bez posla i nikako ne mogu naći novi. Bolujem od epilepsije, pa, iako se bavim informatikom, čim na razgovoru za posao spomenem svoju bolest, nitko me ne želi zaposliti. Javio sam se za rad na Jadranu kao sezonac i vjerujem kako ću od travnja uspjeti otići raditi na more, a do tada se snalazim na ovaj način. Razveden sam i, nažalost, ne mogu očekivati pomoć supruge, a moja djeca ne znaju da na ovaj način dolazim do novca i zato ne želim da mi ime i prezime bude objavljeno u novinama, povjerio se za Glas Slavonije posve uredno odjeveni, obrijani i pristrojni muškarac.

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu slučajeva da dugotrajno nezaposleni završe na ulici ili su stalno na rubu da im se to dogodi. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, gotovo je 30 posto stanovništva Hrvatske u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, što preračunano iznosi oko 1,29 milijuna ljudi. Zbog toga je svaki dan sve više osoba koje traže pomoć u novcu ili robi različitim apelima prema svojim sugrađanima.

Cijeli članak pročitajte na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.