Zbog snijega i bure autocestom se vozi 40 kilometara na sat

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze ‘starom cestom’ kroz Gorski kotar, javlja Hrvatski autoklub. Na dionici autoceste A1 između čvora Otočac i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat, a zbog jakog vjetra na dionici tunel Sveti Rok – tunel Ledenik promet se odvija uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Zbog jake na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i kori kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici, između ostalih i na dionici Ondić-Gračac-Knin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.