Žele dalje na put: Roditelji ne dopuštaju da im operiraju sina

Dječačić iz Afganistana preživio je zahvaljujući liječnicima na KBC-u Rebro. No što će dalje biti s djetetom je neizvjesno jer djetetovi roditelji odbijaju liječenje u Hrvatskoj.

Dječaku, u dobi od oko godinu i pol, je pozlilo u četvrtak navečer u Slavonskom Brodu gdje je hitno zaprimljen u bolnicu. Zbog ozbiljnosti situacije odmah je dalje prevezen na KBC Rebro u Zagrebu gdje su ga liječnici primili u vrlo teškom stanju. Dječak, naime,ima urođenu srčanu manu zbog koje mu je razina kisika u krvi bila ekstremno niska kad je primljen na KBC Rebro.

Nema pravila koliko se često mogu događati takve krize kod bolesnog djeteta. Liječnici na pedijatrijskoj jedinici za intenzivno liječenje na Rebru su ga stabilizirali tijekom noći i u petak ujutro je prebačen na Zavod za pedijatrijsku kardiologiju.

Mališanu je srčana mana dijagnosticirana još u Afganistanu i roditelji su znali da ga teško bolesnog vode na put. No unatoč tomu što mu je u noći na petak stanje bilo izuzetno loše, odbili su potpisati suglasnost za bilo kakav medicinski zahvat na djetetu. Doznajemo da je sve što žele nastaviti put prema Njemačkoj čim se dijete malo oporavi. A što će s njim biti na tom putu – nitko ne može pretpostaviti.

Roditelji dječaka trenutačno su u prihvatnom centru u Ježevu i s njima nije moguće razgovarati zbog zaštite privatnosti djeteta i cijele obitelji. Liječnici se nadaju da će dijete ipak živo doći do zemlje u koju žele njegovi roditelji. No s operacijom se ne bi smjelo predugo čekati zbog mogućih teških posljedica.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.