Pokazalo istraživanje

Želimo neradnu nedjelju, a gotovo 70 posto Hrvata upravo tada ide u šoping

Pixabay

Jeste li znali da više od dvije trećine građana kupuje nedjeljom (68 posto) i to 18 posto svaku nedjelju, piše RTL.

Majka dvoje djece, Jasmina Rušak istaknula je kako je nedjelja dan za obitelj, stoga joj je dobro došla odluka predsjednika uprave KTC-a, Ivice Katavića koji je odlučio da njegovi radnici neće raditi nedjeljom. Križevačka inicijativa ne bi trebala biti usamljena, dala je naslutiti Kolinda Grabar-Kitarović kad je u nedjelju primila predstavnike Hrvatskog saveza za nedjelju i podržala njihovu inicijativu uvošenja neradne nedjelje.

Najavila je da će od resornih ministarstava tražiti razmatranje tog prijedloga i donošenje zakonskih rješenja koja će štititi radnika i pomoći obitelji.

Istraživanje je pokazalo i kako su veći zagovornici neradne nedjelje starijih dobnih skupina. S obzirom na obrazovanje, za slobodnu nedjelju su većinom srednje i niže obrazovani. Također, zagovornici neradne nedjelje imaju i manja primanja.

Najviše su za neradnu nedjelju u Dalmaciji i Slavoniji. Velika je potpora u manjim naseljima. Također, što je veća obitelj, to je i veća podrška neradnoj nedjelji.

Početkom ovog tjedna pozitivno su o ovoj inicijativi govorili  predsjednik SSSH Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge trgovine Martin Evačić, član Upravnog odbora kutinske trgovačke tvrtke Lonia Drago Munjiza i član Uprave Peveca Marin Štenglin.

Rasprava o ovoj inicijativi se nastavlja, a trgovci sami mogu uvesti neradnu nedjelju pa se čini da je suvišno petljanje Vlade sa zabranama i ograničenjima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.