Želite posao u državnoj službi: Ministarstvo uprave traži 1040 službenika na neodređeno vrijeme

Ogromna birokracija koja se često navodi kao jedan od glavnih razloga štoHrvatska tako sporo izlazi iz krize uskoro će postati još veća, prenosi Jutarnji list.

Naime, Ministarstvo uprave potpisalo je, a Narodne novine objavile Plan prijma u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe te urede Vlade za 2015.

Prema njemu, posla će biti za još 1040 državnih službenika na neodređeno vrijeme – za 993 osobe s radnim iskustvom i za 47 vježbenika.

‘Zbog povećanog opsega posla’ radno će mjesto na određeno vrijeme dobiti pak 171 osoba. Plan je zaposliti i 51 pripadnika nacionalnih manjina te 54 osobe s invaliditetom. Ukupno dakle 1316 ljudi.

Na dan 1. siječnja 2015. u tijelima državne uprave i stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske, za koje se planira zapošljavanje, bilo je 20.470 zaposlenih (od toga 754 osobe s invaliditetom i 609 pripadnika nacionalnih manjina).

Najviše radnih mjesta na neodređeno vrijeme, naravno, ponudit će ministarstva. Tako će u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova biti zaposleno 15 novih radnika, u Ministarstvu financija čak 251, u Ministarstvu obrane 20, u Ministarstvu gospodarstva 94, u Ministarstvo poljoprivrede 116… Ukupno će u ministarstvima tijekom 2015. na neodređeno biti zaposleno 789 osoba, a uz njih posao će na određeno dobiti 35 pripadnika nacionalnih manjina, 36 osoba s invaliditetom te 166 osoba na određeno vrijeme.

U državnim uredima bit će zaposleno 49 osoba te jedna osoba s invaliditetom, a u državnim upravnim organizacijama kao što je Državni zavod za statistiku, DHMZ ili Državna uprava za zaštitu i spašavanje zaposlit će se 93 osobe na neodređeno vrijeme, određeno vrijeme zbog povećanog opsega posla dvije osobe, četiri pripadnika nacionalnih manjina i pet invalida. U uredima državne uprave u županijama posao će ukupno dobiti 90 osoba na neodređeno, tri na određeno te po 12 invalida i pripadnika nacionalnih manjina. U glavnom tajništvu i stručnim službama i uredima Vlade RH posao će na neodređeno dobiti 21 osoba, na neodređeno vrijeme neće biti zapošljavanja, a na radno mjesto u Vladi ne trebaju računati ni pripadnici nacionalnih manjina ni invalidi.

Ova najava novog zapošljavanja uslijedila je nekoliko dana nakon najave ministra uprave Arsena Bauka o smanjenju broja zaposlenih u javnoj upravi za čak 1000, prenosi Jutarnji list.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.