11-godišnjem učeniku zabranili dolazak u školu zbog maske Christiana Greyja

Jedanaestogodišnjem britanskom školarcu zabranjen je dolazak u njegovu školu na obilježavanje Svjetskog dana knjige nakon što se odjenuo kao glavni muški lik iz knjige “50 nijansi sive”.

Liam Scholes nije bio dobrodošao na događanje u svoju školu Sale High School u metropolitanskom području Manchestera jer je bio odjeven kao Christian Grey.

Škola je sudjelovala u nacionalnom danu knjige te su učenici poticani da se maskiraju u poznate književne likove iz njima omiljenih naslova. Dječak je došao u sivom odijelu, noseći povez za oči i vezice. Međutim, učitelji su nazvali njegovu majku Nicolu komentirajući kako je maska neprikladna te da Liam neće sudjelovati na događanju i biti na grupnoj fotografiji.

– Krenuo je u školu u odijelu i cipelama, s povezom za oči i vezicama u džepu. Vezice su bile toliko male da ništa nije mogao s njima napraviti.

Da je riječ o osnovnoj školi u potpunosti bih razumjela, no Liam ide u srednju školu, a knjiga i film se svuda promoviraju. Riječ je o jednoj o najpoznatijih knjiga u posljednjih par godina i nije kao da ostali učenici nisu znali o čemu se radi – ispričala je Nicole Scholes, Liamova majka.

Dodaje kako je jedan od profesora bio odjeven kao serijski ubojica Dexter Morgan iz romana Jeffa Lindsaya “Darkly Dreaming Dexter” po kojem je snimljena vrlo uspješna serija.

– Ne vidim razlog zašto je seks uvredljiviji i provokativniji od ubojstva. Liam je došao odjeven kao lik iz knjige, a pravila maskiranja nisu nalagala da su djeca morala pročitati knjigu.

Svjestan je da knjiga ima vrlo seksualne konotacije, no ništa zlonamjerno nije planirao. Trebalo je biti smiješno.

Uprava škole je željela da promijeni svoju masku u Jamesa Bonda, što je ironično jer taj lik ubija ljude za život, i zapravo ne znam što je gore – zaključila je Liamova majka.

Međutim, glasnogovornik kampanje “50 nijansi sive je zlostavljanje” je podržao odluku škole.

– Zašto bi itko odjenuo svoje dijete u lika koji prati, primorava, prijeti i manipulira ženama – objavljeno je na Twitteru kampanje.

 

 

Izvor:www.jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.