Animirani film o Domovinskom ratu naljutio Srbe: “Srbi za sve krivi, Hrvati ni za što”

ANIMIRANI film Hrvatskog povijesnog muzeja koji je snimljen za potrebe izložbe otvorene povodom obilježavanja dvadesetogodišnjice “Domovinskog rata” izaziva ljutnju u susjedstvu.

Prema sažetku ponuđenom ispod videa na YouTubeu, “film zorno prikazuje zamisao velikosrpskog-zločinačkog projekta u koji su poprilično bili uključeni i domaći Srbi, ali i pozitivnu ulogu Hrvatske vojske na ratištima Bosne i Hercegovine”, a u Srbiji ocjenjuju da je jednostran.

“Povodom 20 godina od rata na području bivše SFRJ, Hrvatski povijesni muzej napravio je animirani film o ratu u toj zemlji i navodnoj agresiji Srbije. Film traje nešto više od 13 minuta i, naravno, Srbi su označeni kao najveći zločinci”, piše srpski Telegraf. “Film prikazuje navodno velikosrpski-zločinački projekt u koji su bili uključeni i Srbi iz Hrvatske. Također, veliča se pozitivna uloga hrvatske vojske na ratištima u BiH”, dodaje Telegraf u tekstu pod naslovom “Hrvati napravili animirani film o ratu: Srbi za sve krivi, mi nismo ni za što”.

Film je dosad pogledalo više od 100,000 ljudi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EyxOBHFYVNo[/youtube]

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.