Assange: Isti izvori financiraju zakladu Clinton i ISIS

Isti bogati državni dužnosnici Katara i Saudijske Arabije koji su donirali novce humanitarnoj organizaciji Hillary Clinton, financirali su i Islamsku državu, izjavio je osnivač Wikileaksa Julian Assange.

Kako prenosi Independent, Assange je novu optužbu na račun Clinton iznio u intervju koji je dao australskom redatelju dokumentarnih filmova Johnu Pilgeru, na ruskoj televiziji RT. Intervju je održan u ekvadorskoj ambasadi, u kojoj Assange živi od 2012. kada je od Ekvadora dobio politički azil, prenosi Index.

Na Pilgerovo pitanje vjeruje li da su isti katarski, saudijski i drugi arapski dužnosnici koji su donirali Zakladu Clinton financirali i ISIS, Assange je odgovorio ‘da’.

Najvažniji e-mail iz cijele kolekcije

Kao potvrdu svoje teze, Assange je naveo e-mail između Clinton i njenog bliskog suradnika Johna Podeste, za koji kaže da je ‘najvažniji e-mail iz cijele kolekcije’ hakiranih e-mailova koji je Wikileaks objavio ovog mjeseca.

U e-mailu iz 17. kolovoza 2014. Clinton kaže Podesti, koji je u to vrijeme također radio u Obaminoj administraciji, slijedeće: ‘Trebamo iskoristiti naša diplomatska i tradicionalno obavještajna sredstva da izvršimo pritisak na vlade Katara i Saudijske Arabije, koje pružaju tajnu financijsku i logističku podršku ISIS-u i drugim radikalnim sunitskim grupama u regiji.’

Prema Assangeu, ova izjava je značajna jer američka vlada nikad nije javno uvažila da ove države financiraju ISIS, tvrdeći umjesto toga da su financijeri “odmetnuti prinčevi” i drugi bogati pojedinci koji na svoju ruku financiraju teroriste, unatoč neodobravanju njihovih vlada.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.