Bacio vlastito dijete sa krova u znak prosvjeda: Susjedi ga bodrili sa ‘Baci ga, baci ga’

Prava drama odvijala se na krovu siromašnog naselja u Kwadwesiju, u blizini južnoafričkog grada Port Elizabeth, piše Daily Mail, a prenosi RTL.

Naime, jedan od stanara bacio je vlastito dijete s krova zgrade u znak prosvjeda protiv najave rušenja ilegalno sagrađenih kućica u jednoj od siromašnih općina Kwadwesija. Policija je okružila kuću te je jedan pokušao odgovoriti pomahnitalog oca od čina. Štoviše, dok je držao svoje jednogodišnje dijete za noge i njihao ga, okupljeni susjedi vikali su ‘Baci ga, baci ga’.

Nasreću, malenu djevojčicu uhvatio je policajac koji je stajao ispod te nije pretrpjela fizičke ozljede. Oca su uhitili te odveli u policiju, a službeno je osumnjičen za pokušaj ubojstva.

Kako pojašnjava Daily Mail, do ovog umalo tragičnog čina došlo je nakon što je građevinska inspekcija krenula u rušenje 90 ilegalno izgrađenih kućica u općini Joe Slovo. Nakon sretnog epiloga, curica je predana majci i bit će pod strogim nadzorom Centra za socijalni rad, a građevinska inspekcija uspješno je privela kraju akciju rušenja 90 bespravno sagrađenih objekata na zemlji koja nije njihova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.