Došlo do smjene na vrhu

Bitcoin više nije najpopularnija kriptovaluta. Na vrhu je ona koju obožavaju u Kini

Bitcoin je broj jedan kriptovaluta na svijetu i pojam za njih u široj javnosti, ali više nije prva kad govorimo o onima kojima se trguje najviše diljem svijeta. Tu ulogu sad ima tether, koji dnevno ostvaruje vrijednost svih trgovanja od gotovo 21 milijardu američkih dolara, prenosi RTL.

Tether uživa toliku popularnost u ovim trenucima jer je stabilan i jednostavan za korištenje. Pomaže i to što se u Kini, gdje su mjenjačnice kriptovaluta zabranjene, svejedno može do tethera bez previše pitanja, a potom se vrlo lako mijenja za bitcoin ili druge kriptovalute.

Također, u Aziji općenito je trgovanje kriptovalutama iznimno popularno te čini 70 posto ukupne svjetske trgovine na dnevnoj razini jer se nudi mnogo mogućnosti mijenjati ih te kupovati praktički sve, a to i jest smisao svega.

Podatke o aktivnosti trgovanja prikupio je CoinMarketCap.com zaključno s 27. rujnom i prema njima, Bitcoin dnevno doseže u prosjeku 17,28 milijardi dolara vrijednosti, ethereum 7,72 milijarde, litecoin 2,55 milijardi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.