Bombu u avion unio je nosač prtljage? Putin zabranio letove

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio je u petak da će se obustaviti svi ruski letovi za Egipat.

– Ruski šef države prihvatio je preporuke” šefa ruskih tajnih službi (FSB) i “naredio vladi da razmotri mehanizme koji bi omogućili provedbu preporuka – rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Čelnik FSB-a Aleksandar Bortnikov rekao je ranije kako bi Rusija morala obustaviti sve putničke letove u Egipat dok se ne sazna točno što je uzrokovalo pad njezina zrakoplova u subotu iznad Sinaja.

– Dok ne saznamo prave razloge za ono što se dogodilo, smatram da treba obustaviti ruske letove za Egipat – kazao je čelnik FSB-a.

Priveli nosača na razgovor

Prema izvještaju britanske tajne službe MI5, bombu u avion mogao je staviti netko od djelatnika na aerodromu. Telegraph je javio i da su britanske i američke obavještajne službe već privele na razgovor nosača torbi osumnjičenog da je postavio bombu. .

Ovakve teorije odbacili su egipatski dužnosnici.

‘Nesumnjivo se čula eksplozija’

Najnovije analize crne kutije otkrivaju da se tijekom leta “nesumnjivo čula eksplozija” koja nikako ne može potjecati od kvara na motoru.

Odgovornost za rušenje zrakoplova još u prošlu subotu preuzeo je ISIL tj. njihov ogranak na Sinajskom poluotoku. Ponovno su se javili u srijedu ponovivši da su srušili zrakoplov, ali da će način na koji su to učinili objasniti “kada budu htjeli”. Službena istraga još uvijek nije utvrdila govore li istinu.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.