ČEŠKA TELEVIZIJA: Čeličane u Plzenu u vlasništvu Igora Shamisa u katastrofalnom su stanju i pred stečajem

Čeličane u češkom gradu Plzenu, koje su u vlasništvu Igora Shamisa, ruskog biznismena i novog vlasnika TLM-a, pred stečajem su, izvjestila je krajem veljače Češka televizija.

Radnicima se ne plaća mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a postoje i dugovi dobavljačima. Većina zaposlenika je umjesto na poslu kod kuće, a dobivaju 80 posto plaće. Proizvodnja tvrtke je zasutavljena čestim gašenjem strojeva, te trenutno radi s petinom kapaciteta, tako da se stečaj Pilsen topionica najavljuje kao logičan kraj.
Nema novaca za nastavak proizvodnje u plzenskoj čeličani, a sindikati tvrde da je Shamis već kupio novu čeličanu u Srbiji, i to za jedan dolar.

Zapravo, tvrdi Češka televizija, situacija je u tvrtci puno lošija od one 2011. godine kad je Shamis preuzeo tvornicu., te da Shamisu ntiko ništa ne može, pa ni država, jer se vodeći ljudi u ministarstvima boje Rusije i Shamisovog utjecaja, tj. banke koja je pravi vlasnik čeličane, i koja je financirala Shamisovo preuzimanje čeličane u Plzenu.
Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.