Doktorova reakcija nakon što je izgubio 19-godišnjeg pacijenta ostavila svijet bez daha

Zvanje liječnika dolazi uz puno odgovornosti, često su životi pacijenata doslovce u rukama medicinskih profesionalaca. Nažalost, događa se da ih ne mogu sve spasiti. Tužan, ali neizbježan dio života doktora.

Jedna fotografija objavljena na Redditu pokazuje koliko teško liječnici povremeno podnose smrt sojih pacijenata. Redditor NickMoore911, inače djelatnik Hitne pomoći nedavno je objavio fotografiju emocionalnog sloma jednoga liječnika nakon tragičnog gubitka pacijenta. Fotografija prikazuje liječnika presamićenog od bola nakon jednog takvog iskustva.

U potpisu fotografije stoji:

“Čovjek na fotografiji nije uspio spasiti jednog od svojih pacijenata. Iako je to u našem poslu često, pacijenti koje izgubimo su obično stari i bolesni ili jedno od to dvoje. Pacijent koji je sada umro imao je samo 19 godina i za liječnika je to bio jedan od onih trenutaka koji te snažno pogode.”

Liječnik se, navodi se dalje, uspio brzo pribrati i krenuti dalje, no fotografija je obišla društvene mreže uz komentare kako pokazuje da bez obzira koliko ljudi mogu biti “trenirani” da budu imuni na neke stvari, svi osjećamo i svi žalujemo. Utješno je u stvari vidjeti da je ljudima kojima povjeravamo svoje živote doista stalo.

IZVOR: elitedaily.com|Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.