Drska krađa: Izrezali i ukrali 30 metara mosta

Foto: Zenicainfo.ba

Prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području Zenice u utorak je uočeno kako na lokalitetu Kanal na prijelazu preko rijeke Bosne nedostaje dio mosta u dužini od 30 metara, priopćila je tvrtka BH-Gas odmah nakon što je zamijećen misteriozni nestanak, prenosi Tportal.

– Za ovaj most je priključen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od njegove izgradnje, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal te ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica, priopćili su u BH-Gasu.

Foto: Zenicainfo.ba
Foto: Zenicainfo.ba

Iz tvrtke nadodaju kako su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva jer na pojedinim dijelovima magistralni plinovod nije priključen na mostu te se time, kažu, može ugroziti sigurnost opskrbe prirodnim plinom.

– Pored ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i kazneno djelo teške krađe jer se most vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva. BH-Gas će tijekom srijede svim nadležnim tijelima prijaviti ove radnje i smatramo kako imamo obavezu obavijestiti i javnost kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta, naveli su u BH-Gasu.

Fotografije: Zenicainfo.ba

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.