Egipatski odvjetnik na televiziji rekao da je dužnost silovati žene koje nose poderane traperice

EGIPATSKO nacionalno vijeće za ženska prava (NCWR) prijavit će kontroverznog odvjetnika koji je kazao kako je “nacionalna dužnost” Egipćana silovati djevojke koje nose poderane traperice.

– Djevojke moraju poštovati same sebe kako bi ih drugi poštovali. Zaštita morala važnija je od zaštite granica, rekao je odvjetnik Nabih Al-Wahsh za vrijeme debate na televiziji, prenosi index.

Dodao je kako je ‘nacionalna dužnost Egipćana silovati djevojke koje nose poderane traperice jer ‘potiču seksualno zlostavljanje’.

Al-Wahsh poznat je po kontroverznim izjavama, u Egiptu je podigao mnogo medijske prašine svojim izjavama u listopadu.

Al-Wahsh gostovao je u napetoj debati o ‘seksualnoj devijanciji’ i prostituciji u emisiji Infirad na kanalu Al-Assema sredinom prošlog mjeseca.

Šefica NCWR-a: To je otvoreno zagovaranje silovanja

Šefica NCWR-a Maya Morsi optužila je Nabiha Al-Wahsha za ‘otvoreno pozivanje na silovanje’ te kršenje egipatskog ustava, prenosi index.

Al-Wahsh je u ranijim istupima napadao NCWR, nazivajući ih ‘sumnjivom jazbinom’ koja provodi zapadnjačku agendu te koja je odgovorna za ‘širenje razvoda’ i ‘uništenje Egipta’. Usto, kontroverzni odvjetnik stao je u obranu svojih izjava, navodeći kako bi i njegova vlastita kćer zaslužila biti silovanja kad bi odlučila nositi poderane traperice, piše Daily News Egypt.

– Moja kći nosi obične traperice. Moramo se držati istočnih običaja i tradicija koje proizlaze iz božanskih religija, rekao je Al-Wahsh za Al Watan.

Foto: Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.