‘Fifa nam je platila 5 milijuna € za šutnju zbog Henryjeve ruke’

Direktor irskog saveza otkrio je da je Fifa na račun njegovog saveza uplatila pet milijuna eura kako ne bi podigli sudski postupak nakon ispadanja od Francuske.

Fifa je dotaknula dno. Nakon akcije i uhićenja visokih dužnosnika koje američke vlasti sumnjiče za mito, korupciju i reketarenje u zadnjih 25 godina kao i za primanje novca u zamjenu za domaćinstva SP-a, novi udarac dolazi iz Irske, točnije od direktora irskog nogometnog saveza koji je za irsku državnu televiziju otkrio:

– Fifa je na naš račun uplatila pet milijuna eura kako ne bismo pokrenuli sudski postupak nakon ispadanja od Francuske – rekao je John Delaney.

Thierry Henry odveo je Francusku do SP-a 2010. godine nakon što je u dodatnim kvalifikacijama zabio protiv Irske. Henry je primirio loptu rukom i zabio u produžetku. Istup izvršnog direktora irskog saveza pomalo je neobično tempiran. Mnogi se pitaju zašto je sada s ovime izašao u javnost, a ne, primjerice, prije dvije godine. Možda je tajming baš podešen tako da se zabije dodatni čavao u Fifin lijes.

 

Sepp Blatter je četiri dana nakon reizbora za predsjednika podnio ostavku i zatražio od izvršnog odbora da hitno sazove izvanredne izbore, a iz dana u dan stižu vijesti od kojih se Fifa teško više može opraviti i vratiti povjerenje koje je nekoć imala u očima mnogih diljem svijeta.

IZVOR:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.