Filmski bijeg iz zatvora u New Yorku: Zbrisali kroz cijevi i policiji ostavili poruku

KAO ŠTO ste već mogli pročitati, dvojica osuđenih ubojica pobjegla su iz zatvora najvećeg stupnja sigurnosti u američkoj državi New Yorku i policija je priopćila u subotu da je pokrenula masovnu potragu za njima.

Međutim, ono što ovu priču čini još zanimljivijom jest način na koji su 34-godišnji David Sweat i 48-godišnji Richard Matt pobjegli. Neki mediji bijeg su već usporedili s bijegom iz filma “Iskupljenje u Shawshanku”.

Ne samo da su imali dobro razrađen plan bijega te iskopali rupu u ćelijama zatvoru u Dannemori, već su policiji ostavili i “simpatičnu” poruku na kanalizacijskim cijevima kroz koje su se provukli do slobode.

I dok američki mediji pišu o detaljima bijega, guverner Andrew Cuomo upozorio je javnost da su odbjegli zatvorenici opasni.

Sweat je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva zamjenika šerifa, a Matt je osuđen na najmanje 25 godina zatvora a najviše doživotnu, bez prava na pomilovanje prije 2032. zbog ubojstva, otmice i pljačke.

Naime, rupa u zidu u ćeliji odvela ih je do serije tunela kroz koju su se izvukli do šahta koji se nalazi izvan zidova zatvora, a policajcima su ostavili poruku na kojoj je pisalo “želimo vam ugodan dan”.

Policija tek tijekom jutarnjeg prebrojavanja otkrila da im nedostaju dva zatvorenika, a u potragu za odbjeglim zatvorenicima uključeno je preko 200 policajaca.

Iako policija vrši dodatna prebrojavanja i provjerava ćelije da vide jesu li zatvorenici u svojim krevetima, Matt i Sweat u svoje su krevetu ubacili odjeću tako da izgleda kao da spavaju.

Dokopali su se i alata kojim su izbušili rupe na zidu i cijevima.

“Bilo je to promišljen i sofisticiran bijeg”. Bušili su zidove i čelične cijevi”, rekao je Cuomo i dodao da još uvijek ne znaju kako je stražarima promakao alat i kako su ga se uopće domogli. Vlasti pretpostavljaju da su im pomogli radnici na skelama koji rade nedaleko zatvora.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.