FOTO Dijana Urukalo doživjela polarnu hladnoću u New Yorku: ‘Ljudi su otvarali pećnice kako bi se ugrijali…’

Polarnu hladnoću koja je pogodila istok Sjedinjenih Američkih Država iz prve ruke doživjela je Dijana Urukalo, poznata šibenska fitness trenerica koja zimske praznike provodi s obitelji na drugoj strani bare.

– Kad smo stigli vrijeme je bilo puno bolje. Iako je bilo jako hladno, nije bilo snijega. Šetali smo ulicama New Yorka i uživali, a onda je krenulo… – prisjeća se Dijana prvih dana u ‘Velikoj jabuci’ pred nadolazeću oluju.

dijana urukalo ny

Ulice su bile zatrpane snijegom, a ralice su neprestano radile. Ciklonska bomba pogodila je New York. Gradonačelnik je preko Twittera upozorio građane da ne idu na put i ne izlaze na ulice ako ne moraju. Deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje u Georgiji, Sjevernoj Karolini i Virginiji.

fifth avenue ny

– U New Yorku i mnogim dijelovima New Jerseyja, Bostona i drugim gradovima u regiji zatvorene su škole. Najgore je bilo u Bronxu koji je po najvećem ledu ostao bez grijanja. Na vijestima smo gledali kako se stanari doslovno smrzavaju, kuhaju vodu na štednjacima i drže upaljene otvorene pećnice kako bi se barem malo ugrijali. Mi smo ipak odlučili izaći iz kuće, ali nismo dugo izdržali na toj hladnoći, pa smo uletjeli u prehrambenu trgovinu obaviti kupnju i malo se ugrijati – govori Urukalo.

Međunarodni njujorški aerodrom John F. Kennedy jučer je poplavljen, što je zadalo nove nevolje putnicima nakon što je zimska oluja prouzročila kašnjenje stotina letova posljednjih dana.

– Temperature se polako penju, već danas je 0 stupnjeva, za razliku od -16 proteklih dana. Najgore je iza nas, čitav tjedan najavljuju bolje vrijeme pa se nadamo da ćemo uspjeti iskoristiti još par dana za obilazak grada i vožnju brodom oko Kipa Slobode – poručuje.

new york 3 new york 5 new york 6 new york

Rekordno niske temperature proteklih dana prouzročile su u SAD-u smrt 22 osobe. Stanje na istoku Kanade još se nije normaliziralo, pa su meteorološke službe proglasile uzbunu od ekstremne hladnoće.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.