FOTO: Porcheov električni automobil od 600 konjskih snaga

600 konjskih snaga za Porscheov električni automobil. Zvuči impresivno…

Porsche je povećao broj radnih mjesta za proizvodnju svog prvog električnog automobila. Više od 1,200 novih pozicija bit će podijeljeno u bazi kompanije u Zuffenhausenu, u blizini Stuttgarta. Porsche također traži oko 100 informatičkih stručnjaka, 50 digitalnih stručnjaka i više praktikanata, a šef osoblja Andreas Haffner je u izjavi za medije rekao da je “rat za talente” u tijeku. Kompanija gradi novu lakirnicu, također u Zuffenhausenu, a razlog je model Mission E, koji bi na tržište trebao izaći 2020. kao konkurencija Teslinom Modelu S.

porche1

Untitled

por

Koncept od 600 konjskih snaga predstavljen je na salonu automobila u Frankfurtu. Do 100 km/h ubrzava za manje od 3,5 sekunde, čime nadmašuje 4,2 sekunde od 911-ice, a moći će odvoziti više od 500 km prije potrebe za punjenjem. Proizvodnja Missiona E koštat će Porsche oko milijardu eura, a radna snaga već se udvostručila za 26,200 ljudi.

izvor: auto start

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.