Francuskinja objasnila zašto neće staviti zastavu na profilnu sliku

MILIJUNI ljudi diljem svijeta na društvenim mrežama izražavaju solidarnost s građanima Pariza i sućut zbog ubojstva više od 130 ljudi, no urednica jednog francuskog online magazina Charlotte Farhan to ne namjerava učiniti. Na svom je Facebook profilu objavila da bi bilo pogrešno mijenjati profilnu fotografiju samo nakon tragedije koja se dogodila u Parizu.

“Neću mijenjati svoju profilnu fotografiju u francusku zastavu, iako sam Francuskinja i iz Pariza sam. Razlog je to što bi to bilo pogrešno, kad bih to učinila samo za Pariz. Da sam to napravila za svaki napad na svijetu, morala bih mijenjati svoju fotografiju nekoliko puta na dan. Moje srce je uz svijet, bez granica, bez hijerarhije, smatram da svaki ljudski život ima vrijednost bez obzira na to je li napadnut od strane vjerskih ekstremista, predrasuda ili profita. Nemojte biti dio “mi i oni” mentaliteta, što ratni huškači žele da budete”, napisala je.

Njen status ubrzo se počeo širiti društvenim mrežama, a o njoj su već pisali brojni svjetski mediji. Status je dosad podijeljen više od 88 tisuća puta, a lajkalo ga je više od 134 tisuće ljudi. Osim statusa mnogi objavljuju i fotografiju njenog posta, pa ga je i tako vidjelo mnogo ljudi.

izvor:index.hr

foto:Facebook

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.