Ikea predstavila ogledalo koje daje komplimente

Svi znamo da je Ikein namještaj pristupačan i funkcionalan, ali može biti i velika frustracija i stres ako nemate nekog vještog susjeda, muža, brata, sestru ili prijatelja tko se zna služiti imbusima i francuskim ključevima, zar ne? Srećom, najveći švedski proizvođač namještaja dosjetio se zanimljivog rješenja i osmislio ogledalo koje vam može popraviti loše raspoloženje. Da, zaista!

No, ogledalo je osmišljeno iz posve drugog razloga. Naime, posljednje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji dovelo je do nevjerojatnog zaključka: Britanci su narod koji vapi za komplimentima.
Čak 49 posto Britanaca ne dobije kompliment tjedno, 43,6 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji su samokritični o svom izgledu, 33 posto nacije misli da izgleda najgore prije 9 sati u ponedjeljak ujutro, a 26 posto ih kaže da se osjećaju nesigurno kada se pogledaju u ogledalo. To je potaknulo ekipu iz Ikee da pomoću interaktivne tehnologije osmisle motivacijsko ogledalo koje će podići pozitivnu energiju i samopouzdanje Britancima. Motivacijsko ogledalo, koje je trenutačno izloženo u Ikeinim trgovinama u Londonu, koristi tehnologiju Kinect senzor pokreta koji radi u kombinaciji s kompleksnim kodiranjem te se personalizirane poruke automatski pokreću u kombinaciji sa snimljenim glasom i tekstom koji se pojavljuju na ogledalu.

IZVOR: Jutarnji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.