Irma opet dosegla najvišu kategoriju. Evakuirana četvrtina stanovnika Floride

Američke vlasti pozvale su na evakuaciju 5,6 milijuna ljudi na Floridi kojoj se približava uragan Irma, koji je ponovno dosegao najvišu, 5. kategoriju, objavile su nadležne službe. Naredba o evakuaciji obuhvaća 5,6 milijuna ljudi, objavila je uprava za krizna stanja, što je četvrtina stanovnika te američke savezne države, prenosi RTL.

Ranije je naredba o evakuaciji izdana za oko milijun stanovnika Floride, a stotine tisuća vozača guralo se u petak na dvije autoceste na tom poluotoku.

-To je katastrofalna oluja, takva kakvu ova država nikada ranije nije doživjela, rekao je u petak guverner Floride Rick Scott.

https://www.youtube.com/watch?v=21wKryhrf2k

Guverner Floride je pozvao sve na otočju Florida Keys koje će biti prvo na udaru, da napuste svoje domove. Irma bi trebala doći do Floride u nedjelju ujutro preko otočja Florida Keys, prije nego pogodi Miami s vjetrom jačine 240 kilometara na sat. Potom slijede Georgia i Južna Karolina.

Lokalne vlasti upozorile su da “nijedno mjesto neće biti sigurno” u arhipelagu Florida Keys, omiljenoj turističkoj destinaciji na jugu Floride, prenosi RTL.

https://www.youtube.com/watch?v=62XnowjPc08

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.