ISPOVIJEST ŠKOLSKOG KOLEGE ‘Lubitz je bio potpuno opsjednut. Prije bi se ubio nego dopustio da mu uzmu licencu…’

Pilot samoubojica Andreas Lubitz sakrivao je svoj medicinski karton od poslodavaca. Da je te liječničke nalaze predočio svojim nadređenima njegova licenca za pilota ne bi bila produžena.Ovaj 27-godišnji pilot Germanwingsa prošao je uspješno svoju obuku za pilota i zaradio je svoju pilotsku licencu 2010. godine.No, svake godine trebao je ponovo na liječničke kontrole i evaluaciju, a na svom je kartonu imao zabilježene probleme sa zdravljem.

 Njenački mediji pišu kako je Lubitz patio od depresije, te je u jednom periodu bio ‘nesposoban za letenje’.

Lubitzova pilotska licenca trebala je biti produžena u lipnju. No, najnoviji medicinski nalazi nisu bili povoljni za Lubitza, te bi on najvjerojatnije ne bi mogao produžiti svoju licencu.

Nije još potvrđeno iz službenih izvora, no mediji javalju kako se njegova depresija ponovo javila nakon prekida s djevojkom s kojom je bio u dugogodišnjoj vezi, te se planirao i vjenčati.

Bivši Lubitzov školski kolega rekao je da je ‘Lubitz bio opsjednut. Umro bi da nije prošao test za pilota’.

‘Uvijek je bio prilično opsesivan, više od ičeg je želio biti pilot, no sada je živio svoj san… ne mogu pojmiti koji je njegov razlog da učini ovako nešto’.

I drugi kolega je za njemačku tiskovinu ‘Passauer Nueue Presse’ izjavio da je Lubitz ‘oduvijek htio biti pilot, ali da je bio psihički neuravnotežen’.

‘Još od osnovne škole, za njega je postojao samo jedan cilj: da postane pilot. Zid njegove sobe u roditeljskoj kući je potpuno obljepljena slikama aviona i Lufthansinim obilježjima. Soba mu je bila prepuna tih stvari, papirnati oavioni su bili posvuda, čak i iznad njegovog kreveta. Bio sam prilično iznenađen kada sam to vidio’.

IZVOR :JUTARNJI

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.