Kaos u Skopju: Snažna oluja odnijela 20 života

Stravično nevrijeme u Skopju noćas odnijelo čak 20 života. Makedonske vlasti apeliraju na građane da do daljnjega ostanu u svojim domovima, sve dok se ne stvore barem minimalni uvjeti na normalno prometovanje u pogođenim područjima…

Glavni grad Makedonije u subotu je u večernjim satima pogodila snažna oluja s obilnom kišom koja je potopila mnoge ulice te pritom u dijelovima grada prekinula opskrbu električnom energijom, a osim srušenih stabala nastala je i značajna materijalna šteta.

Nažalost, u oluji je živote izgubilo 20 ljudi, potvrdila je skopska policija, a sve su žrtve bile u sjeveroistočnom dijelu glavnoga grada koji je bio najpogođeniji.  Konkretno, radi se o mjestima Stajkovci, Smiljkovci i Ćento.

Makedonske vlasti apeliraju na građane da ostanu u svojim domovima dok ne dođe do normalizacije uvjeta za normalno prometovanje, a one koji su zapeli u poplavi mole da ostanu u svojim vozilima do dolaska pomoći.

U MUP- u strahuju da će se broj žrtava još povećati, izjavila je načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za odnose sa javnošću, Natalija Spirova Kodrić za agenciju Beta. Prema podacima MUP-a, 22 osobe su primljene u bolnice zbog povreda u poplavama.

U Skoplju danas zasjeda državni krizni štab kojim rukovodi ministar zdravlja Nikola Todorov, a za poslije podne je najavljena izvanredna sjednica Gradske uprave Skoplja.
Prema podacima Hidrometeorološke službe, Skopje je potopilo 33 l/m2 kiše, a jak vjetar povremeno je dosezao brzinu od 72 do 80 km/h. Nažalost, i za danas se najavljuje nestabilno vrijeme s kišom i grmljavinom.

izvor: 24sata.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.