Kim il-sung naredio da mu produže život do 120 godina

1979. godine dr. Kim So-yeon je postala direktor istraživačkog instituta koji je Kim naredio da se osnuje dvije godine ranije kako bi ispunio taj važan cilj, no ona je pobjegla u Južnu Koreju 1992. godine. Kim je umro 1994. godine u dobi od 82 godine. Liječnica Kim je napisala knjigu o svom proučavanju dugovječnosti koje je trajalo više od 30 godina. Otkrila je da je sjevernokorejski diktator prvi puta stigao s idejom o produžetku svog života dok je imao 65 godina te naredio najboljim stručnjacima da se okupe kako bi ostvarili taj cilj. Analizirali su učinke više od 1750 biljaka koje su se koristile u orijentalnoj medicini, a one koje su najviše obećavale su sadili i koristili u eksperimentima.

Prvi zadatak je bio pokušati napraviti da se Kim više smije. “Pozvali smo glumca koji je izvodio komediju i djecu od pet ili šest godina da rade neodoljive stvari”, rekla je Kim. No, medicinski tretmani koje su poduzimali imali su ograničen učinak, jer dok je diktator tražio čudotvoran lijek, nije se brinuo za svoje zdravlje.

Od svoje 78 godine je tražio transfuzije krvi mladih zdravih muškaraca. Liječnica Kim tvrdi da su ti tretmani imali i nuspojave koje su možda čak i doprinijele pogoršanju zdravlja diktatora.  Na kraju je navodno umro od teškog srčanog udara.

Izvor: Večernji list

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.