Krvavi Uskrs: Niz eksplozija u Šri Lanki, najmanje 200 mrtvih i više od 400 ranjenih

Najmanje 200 osoba je poginulo, a više od 400 je ranjeno u Šri Lanki u sedam eksplozija na nekoliko lokacija, uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnome gradu, rekla je policija, a prenosi Reuters.

NOVO 11.40 sati 

Napadi se nastavljaju, naime, već je i sedma eksplozija, a potom i osma eksplozija odjeknula nedaleko Colomba. Brojke žrtava neprekidno rastu. Premijer Šri Lanke Ranil Wickremesinghe, koji je sazvao hitan sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, kazao je da se radi o kukavičkom napadu, prenosi RTL.

Odgovornost za napad još nije nitko preuzeo. Uveden je policijski sat, a vlada je onemogućila pristup svim većim društvenim mrežama i servisima za razmjenu poruka.

11:30 Odjeknula je nova, već sedma eksplozija blizu hotela nedaleko zoološkog vrta. U ranijim eksplozijama na Uskrs u trima crkvama i trima luksuznim hotelima u Šri Lanki poginulo je gotovo 200 ljudi i ranjeno više od 400, rekli su bolnički i policijski dužnosnici. Brojke nisu konačne.

Ranije objavljeno

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija u Colombu i izvan njega, prema policijskim podacima.

BBC zasad javlja o više od 50 mrtvih, a AFP javlja da je poginuli namanje 52 ljudi.

Prvotna izvješća govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica, navodi policija.

Eksplozije su se dogodile gotovo istodobno.

Jedan od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu  sjeverno od Colomba, objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Za eksplozije još nitko nije preuzeo odgovornost.

Foto i video: Twitter/newsblunt

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.