Kupili kuću iz snova, a onda su im počela stizati jeziva pisma

2014. GODINE Maria i Derek Broaddus kupili su kuću koja je izgledala kao dom iz njihovih snova. Kuću u New Jerseyju platili su 1,3 milijuna dolara te su odmah angažirali građevinare te počeli s radovima kako bi se što prije mogli useliti u nju sa svoje troje djece.

Međutim, čim su radovi počeli, počele su se događati čudne stvari. Jedne večeri Derek je uočio pismo u poštanskom sandučiću. Nezgrapnim rukopisom na pismu je bilo napisano da je namijenjeno “novim vlasnicima kuće”, a unutar omotnice nalazila se istipkana poruka. To je bilo prvo u seriji jezivih pisama koja su stizala na adresu Boraddusam, prenosi Index.hr

“Najdraži novi susjedi s adrese 657 Boulevard, želim vam poželjeti dobrodošlicu u susjedstvo. 675 Boulevard moja obitelj promatra već desetljećima i sad kad se približava svom 110. rođendanu došao je red na mene, zadužen sam za promatranje i čekanje drugog dolaska. Moj djed je promatrao kuću 1920-ih, moj otac 1960-ih. Sad je moje vrijeme”, stajalo je u jezivom pismu.

“Znate li povijest kuće? Znate li što leži iza zidova 657 Boulevarda? Zašto ste tu? Ja ću saznati”, pisalo je još. Misteriozni autor otkrio je i da već motri kuću te im poručio da prati i radove. “Vidim da ste već ispunili kuću građevinarima da uništite ono kakva kuća treba biti. Loš potez, ne želite učiniti 657 Boulevard nesretnom”, upozorio ih je te spomenuo i njihovu djecu.

“Jeste li ispunili kuću mladom krvlju kao što sam tražio?”, upitao ih je. “Kad saznam njihova imena, privući ću ih”, zaprijetio je. Pismo nije imalo adresu pošiljatelja, bilo je potpisano samo s Motritelj.

“Tko sam ja? Stotine i stotine automobila voze se ispred ove kuće svakog dana, možda sam ja u jednom. Pogledajte sve prozore koje možete vidjeti iz kuće, možda sam ja na jednom. Gledajte sve ljude koji prolaze kraj vaše kuće svakog dana. Možda sam ja jedan”, dodao je još.

Nakon što je do kraja pročitao to pismo, Derek je ugasiosva svjetla u kući i pozvao policiju. Iste večeri poslali su mail prijašnjim vlasnicima i pitali ih jesu li i oni primali slična pisma. Oni su im priznali da jesu, ali samo kad su se tek uselili. U toj kući su živjeli 23 godine te su tvrdili da im se nakon useljenja ništa slično nije događalo.

Međutim, nekoliko tjedana nakon Maria je pronašla još jedno pismo, ovaj put naslovljeno na njihova imena i prezime. Motritelj im je napisao da je otkrio mnogo toga o obitelji te dodao i imena njihove djece. “Drago mi je da sam saznao vaša imena i imena mlade krvi koju ste mi doveli”, napisao je.

“Kuća jedva čeka da se uselite. Godinama nije bilo mlade krvi na tim hodnicima. Jeste li već otkrili njene tajne?”, upitao ih je. “Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili će se bojati ići dolje sami? Ja bih se na njihovom mjestu bojao. Predaleko je od ostatka kuće. Ne biste čuli njihovo vrištanje. Čija će soba biti okrenuta prema ulici? Znat ću čim se uselite. Znat ću tko je dobio koju sobu pa ću moći lakše planirati”, zaprijetio je.

Pisma su ih toliko prestravila da su odlučili da neće dovoditi djecu u kuću, a na kraju su odlučili da se neće ni useliti. Pokušali su je prodati, ali nisu uspjeli pa su uzeli podstanare. Ipak, najmom nisu mogli pokriti hipoteku. Policija nije imala nikakve tragove koji bi ih doveli do autora pisama.

Dvije i pol godine nakon prvog pisma, kad su već pomislili da su se riješili misterioznog pošiljatelja, dobili su novo pismo. “Kuća je preživjela vaše pokušaje napada i čvrsto ostajala stajati s vojskom koja je zabarikadirala vrata. Moji vojnici su slijedili moje zapovijedi do kraja. Izvršili su svoju misiju i sačuvali dušu kuće”, poručio im je.

Četiri godine nakon prvog jezivog pisma Derek je odlučio izaći u javnost s njihovom jezivom pričom koja im je uništila živote. “Bio sam depresivan, to je poput raka. Ponekad se probudim usred noći i razmišljam kako bi mi život izgledao da se ovo nije dogodilo”, kaže Derek. Njegova supruga često ima noćne more s Motriteljem.

Do danas nisu saznali tko je osoba koja im šalje pisma.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.