Ljeto u Španjolskoj: U Valenciji izmjereno 27 stupnjeva Celzijevih, a sve toplije bit će i kod nas…

Na istočnoj  obali Španjolske jučer su izmjerene rekordno visoke temperature za mjesec siječanj. Na službenoj meteorološkoj postaji u Valenciji maksimalna temperatura danas se popela do 26.3°C. To je za 0.1°C više od  starog rekorda za mjesec siječanj (26.2°C), a koji je zabilježen 31. siječnja 1948. godine. Meteorološki podaci se vode od 1937. godine.  O kakvom je meteorološkom ekstremu riječ govori i podatak da je prosječna maksimalna temperatura za lipanj u Valenciji 27.1°C. Za siječanj je prosječna maksimalna temperatura 16.5°C i najniža je u godini, piše Crometeo.

Na drugoj gradskoj meteorološkoj postaji u Valenciji danas je izmjerena temperatura od 27.1°C.  Isto toliko je izmjereno i u Alicanteu, i to je danas najviša temperatura izmjerena u Španjolskoj.

Rekordno toplo za mjesec siječanj je danas bilo i u gradu Murcia. Današnja maksimalna temperatura od 25.9°C je, kao i u slučaju Valencije za 0.1°C viša od dosadašnjeg siječanjskog rekorda koji je iznosio 25.8°C  26. siječnja 2014. godine.

aemet spanjolska
AEMET

Slijedećih dana se ipak ne očekuju novi temperaturni rekordi, iako će se uz obilje sunčanog vremena zadržati iznadprosječno  toplo vrijeme.

Znatnijih obilježja zime neće biti ni kod nas u ovome tjednu. Dapače, bit će većinom suho i iznadprosječno toplo vrijeme za posljednju siječanjsku dekadu.

Kraj siječnja uglavnom suh i iznadprosječno topal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.